Kaart & Kompas Basiscursus in Nederland

Kaart & kompas basiscursus Nederland

Deze cursus is gemaakt voor zelfstandige trekkers, te voet of per fiets, door onbekende gebieden en zich moeten kunnen oriënteren met behulp van kaart & kompas. 1 dag. van 10.30 uur tot 15.30 uur Locatie Wezep in overleg een andere locatie Programma cursus: We beginnen de cursus met een introductie onder genot van een kop koffie/thee. Daarna 5 kwartier theorie over: Soorten landkaarten, lezen van de kaart en de legenda, soorten/werking kompas en de looprichting bepalen m.b.v. het 1,2,3 systeem. Hierna gaan we het veld in. We uitzetten op routeschets en -lopen routes, herkennen het landschap op de kaart en bepalen onze standplaats op de kaart. Dit alles met behulp van het 1-2-3 systeem. Wij verzorgen de nodige kaarten en kompassen. Minimaal 3, maximaal 4 personen Grotere groep in overleg in verband met de locatie (ook maatwerk) Volgens de dan geldende richtlijnen.

Locatie: Wezep. In overleg ook andere locaties mogelijk. Syllabus Kaart, Kompas en GPS is het naslagwerk voor de oriëntatie cursussen.

Agenda

  • Tot 10 augustus zijn er nog enkele mogelijkheden voor privé trainingen 1 of 2 personen  Voor meer informatie over de onderwerpen klik op de activiteiten hierboven of neem contact op. 
  •  privé trainingen 1 of 2 personen; neem hiervoor via de mail contact op.

Privé cursus 1 of 2 personen per dag

  • € 100

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.