Bergwandelen Hiking Trek & Trial lopen. Locatie in Nederland

Als je als bergwandelaar, lange afstandswandelaar, trek-, trailloper en hiker zelfstandig op pad wilt en nog niet de ervaring hebt kun je deze tweedaagse workshop volgen . Bergwandelen als voorbeeld,  vraagt veel van het lichaam en het uithoudingsvermogen en moet als een echte sport worden beschouwd, die bovendien kennis, vaardigheid en training vereist.

Dag 1. Thema’s: voorbereiding, uitrusting, wandeltechniek, alpiene gevaren, beantwoorden van de what if vraag, milieu, gezondheid, veiligheid en routeplanning met kaart en kompas en zelfstandig de geplande route lopen. Syllabus: NKBV zakboekje Bergwandelen.

Dag 2. Vervolg Kaart en kompas, theorie en praktijk op de hei en in bos. Doel: zelfstandig oriënteren, het vinden van de route, het omgaan met de oriëntatietools zoals kompas, bergkaarten en route maken. Syllabus: zakboek kaart, kompas & gps.

Bij voldoende deelname zal een afzonderlijke dag satelliet navigatie-GPS worden ingepland – Kosten  25 euro – de Syllabus heb je dan al.

Bij een eigen groep kan andere data worden gepland (ook door de week). Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6 personen. Eigen groep en programma. Neem contact op.  groep

  • Tweedaagse
  • Wordt in het voorjaar 2022 weer gepland.  Prive cursus kan ook voordien.

Prijs

  • Privé cursus 1 of 2 personen  € 200,-  voor de twee dagen. Neem contact op

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.