Nieuws

Ten Oosten van de lijn Stockholm- Berlijn – Praag – Athene Je kompas kalibreren en kunnen je(GNNS) gps signalen onbetrouwbaar zijn.

Waarom:
Uit recente metingen komt naar voren, dat de afwijkingen op je kompas ten opzichte van het ware en kaart noorden sterk variëren. Dit afhankelijk van de positie die je op de aarde inneemt.
Ten Oosten van de lijn Stockholm- Berlijn – Praag – Athene is dit al meer dan 5°  . Ten oosten van deze lijn vinden ook veel verstoringen van satelliet signalen plaats Zie: GPSJAM GPS/GNSS Interference Map

Verdere voorbeelden :
Kaapstad 26° West.
Canada schommelt van 16° Oost naar 16° West.

Is de afwijking meer dan 5 ° = declinatie-Miswijzing leren wij in de cursussen uit dat het handig is om je kompas te kalibreren zodat je verkeerd lopen op je  route kunt voorkomen en hoe kunt kalibreren.

 

Fijne vakantie deze zomer en wees voorbereid en kom heel terug.

# De voorraad van eenvoudige training plaat- tot de meest uitgebreide spiegel- Silvakompassen en syllabus weer op orde gebracht. 🙌 Dit voor de verkoop tijdens de cursussen en trainingen. Kompas nodig met uitleg. Maak een afspraak en kom langs in Wezep. frans@orientatie-trekking.nl

# Cursusprogramma voor maart en april staat klaar onder de verschillende cursussen kaart en kompas en GPS(satelliet navigatie ) en de 2 daagse.
En mogelijkheden voor privé cursussen 1 of 2 personen of eigen groep voor kaart en kompas en GPS(satelliet navigatie ) cursussen voor voor een wandel-, trek-, hike- of trail-tocht en ander wegloos terrein en weer veilig thuiskomen.
Voor alle opties neem contact op. Opties op dagen door de week.

Kaart en kompas met route planning

• GPS Basiscursus in Nederland

2 daagse cursus kaart, kompas & GPS satellietnavigatie

privé trainingen 1 of 2 personen of eigen groep. Ook door de week, https://www.orientatie-trekking.nl/prive-training-1-2…/

Nieuw!!!!!! Hehalingscursus   Kaart en kompas met routeplanning en of gps-satelliet navigatie Er komen hierover regelmatig vragen: Een bijscholingen na aanschaffen van een gps satellietontvanger en nascholing in kompas gebruik en routeplanning is mogelijk. In ongeveer twee uur kan er worden bijgeschoold.  Vragen, neem contact op. frans@orientatie-trekking.nl

Dry bag met Dry Pump is een 25 liter IPX4-droge zak met dubbel gebruik. 15 euro per stuk. Per 2,  25 euro ex verzendkosten.

Kleur Groen of Rood. Haal het meeste uit uw uitrusting die je draagt of vervoert. 140g. Afmetingen: 67 x 30 x 20 cm. Je uitrusting blijft droog Gelaste naadconstructie voor maximale waterdichtheid‎ IPX4 Extra: In ongeveer 5-6 x pompen is een standaard luchtmat volledig opgeblazen of het bijpompen van je self inflating matras. Voorkomt vocht in luchtmatten bij het opblazen‎. Dit door een speciaal ontworpen dop en afvoeruitlaat op de zak of het bijpompen van je self inflating matras. Deze lichtgewicht tas is gemaakt van  75D diamant ripstop polyester en 40D diamant ripstop nylon met TPU backings en gelaste naden voor waterdichting en de dop op de afvoer uitlaat.‎ 15 euro  of per 2 25 euro  euro bij afhalen(na afspraak) en in Nederland thuis bezorgd 23,- of per 2, 33,- euro. Hoe bestellen: Stuur een mail naar frans@orientatie-trekking.nl. Ik stuur je dan een factuur. Na betaling zal ik het item toezenden per post Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden.

Aanbieding!!!!!! Voor je groep of vereniging!!!!

Set van 10 Silva basis plaatkompas met rode griprand om de kompasroos

Set van 10 plaatkompassen met centimeter schaal 1:50:00,  25:000 en declinatie aanduiding. Met Loep Aanbevolen voor navigatie als je op het pad blijft in combinatie met kaart-navigatie. Per set 125 euro bij afhalen(na afspraak) en in Nederland thuis bezorgd 132,50 euro. – Beperkte voorraad. Hoe bestellen: Stuur een e-mail naar frans@orientatie-trekking.nl Ik stuur je dan een factuur. Na betaling zal ik het item toezenden. Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op contact. Meer kompassen klil op de Shop

Zakboek Kaart Kompas GPS bestellen Voor wandelaars, hikers, survivalspecialisten en avonturiers, kortom iedereen die door de vrije natuur trekt, is het noodzakelijk dat je je goed kunt oriënteren. Onmisbaar daarbij zijn kaart en kompas. Locatie bepaling en navigatie met satelliet navigatie (gps) vormt een aanvulling hierop die niet meer is weg te denken. Auteur Frans Welkamp. Dit handige zakboekje geeft alle informatie die je nodig hebt om in onbekend terrein je weg te kunnen vinden. Tourleader en oriëntatietrainer Frans Welkamp beschrijft puntsgewijs een voor iedereen te begrijpen driestappensysteem om met een zo min mogelijk aantal handelingen de route of je eigen positie te bepalen. 22,50 euro bij afhalen(na afspraak) en in Nederland thuis bezorgd 25,- euro. Hoe bestellen: Stuur een mail naar frans@orientatie-trekking.nl. Ik stuur je dan een factuur. Na betaling zal ik het item toezenden Dit boekwerk wordt als syllabus tijdens de cursussen gebruikt. Heb je dit boekwerk al krijg je 22,50 euro korting op de cursusprijs. Kijk ook hierboven onder shop. Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op contact.