Wie zijn wij

De naam is Fishtail trekking training en evenementen.  Gebruikt worden de werknamen Padvinden.nl en orieentatie-trekking.nl. De naam Fishtail is afkomstig van de heilige berg in de Himalaya, is uit eerbied voor het Nepalese volk nog nooit tot op de top door buitenlanders beklommen. Door de lokale bevolking wordt deze als “Machapuchare” aangeduid. Met zijn 6993 meter, is het een indrukwekkende verschijning in de Annapurna en Dhaulagiri Himal, en heeft de uitstraling van een heerser met een eigen karakter en macht.

Vanuit zijn ervaring en de laatste stand van zaken worden de trainingen en cursussen ontwikkeld en gegeven voor (berg)wandelaars en andere buitensporters in het zelfstandig “pad vinden”, de voorbereiding en uitvoering van tochten. De cursussen en trainingen worden ook uitgevoerd in samenwerking met zeer ervaren freelance docenten/experts op de diverse onderwerpen.

Het uitgangspunt van de cursussen en trainingen is de veiligheid van de deelnemer. Respect voor de lokale bevolking, het gebied en het milieu staan bij de cursussen en trainingen voorop. De natuur is je partner en wordt ook als zodanig behandeld.

Frans Welkamp heeft FishTail in 1996 opgericht. Zijn passie is het rondtrekken met lichtgewichtkampeeruitrusting door bergen en over hoogvlakten, het maken van lange klim- en bergtochten in Europa, de Himalaya, Noord- en Zuid-Amerika. Hij schreef onder meer het zakboek kaart-, kompas- en GPS (Uitgever  Kosmos, ISBN 9 789043 921657) en is medeauteur van het NKBV boekwerkje Bergwandelen. Hij publiceerde artikelen over deze onderwerpen in de Hoogtelijn, Op Pad, Toer actief, Grasduinen, Outdoormagazine, Lift, Himalaya Magazine, Bergen en enkele dagbladen.